Meny
Varukorg 0

Om Black Cat

 

Black Cat Boards är ett Svenskt företag vars ursprungliga idé var att tillverka kompositbrädor från ett miljövänligt matrial. Tillsammans med det svenska företaget Trifilon började man en diskussion om att tillverka SUPs och surfbrädor gjorda av naturligt fiber. I slutet av 2015, var deras första våg-SUP prototyp redo, och visade sig att vara en utmärkt bräda.


"För oss på Black Cat Boards, är miljön central, och naturligtvis har vi arbetat hårt för att se till att våra uppblåsbara brädor når upp till den standarden"


"För våra leverantörer, har vi därför sett till att välja dem som använder miljövänliga råvaror. En annan aspekt som är viktig av val av leverantörer är arbetsmiljön I fabrikerna. Stora, rena utrymmen med modern utrustning, lämpliga säkerhetsregler för arbetarna och över huvud taget human miljö med rimliga arbetstider är relevanta för vårat val av leverantör. Resultatet är en "grön" produkt med hög kvalitet tillverkade under rättvisa förhållanden."

            

 "Black Cat Boards samarbetar med Trifilon som är en skandinavisk ledande tillverkare av bearbetade biokompositer. Samarbetet gör det möjligt för oss att tillverka brädor med de senaste högteknologiska metoder och matrial av högsta kvalitet, och samtidigt minimera påverkan på miljön."